Pastırmalı karnabahar çorbası
1 kg. karnabahar
1 adet büyük boy kereviz
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 çay bardağı süt
8 su bardağı ılık et suyu
Tuz
Üzerine:
4 dilim pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
Karnabahar ve kerevizi bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek, sebzeler yumuşayana kadar pişirip süzün. Daha sonra blender'dan geçirin. Tereyağını bir tencerede kızdırıp unu ilave edin ve kavurun. Üzerine et suyunu, sebzeleri ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirin. Bir kapta yumurta sarısı ve sütü çırpın. Çorbanın altını kısıp üzerine karışımı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Pastırmayı ince ince kıyıp tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
Ispanak kavurması
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çay bardağı bulgur
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Ispanakları yıkayıp irice kıyın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Bu karışıma bulguru ekleyip biraz daha kavurun. Daha sonra salça, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine çok az miktarda sıcak su koyun, kaynamaya başlayınca kıydığınız ıspanakları da ekleyip 10 dakika daha kavurun.