Zeytinyağlı kereviz topları
5 adet kereviz
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
2 adet patates
1 adet havuç
4 çorba kaşığı pirinç
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
Kerevizlerin kabuklarını soyup limon suyu ile ovun. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları zeytinyağında iki dakika kavurun. Patates ve havuçları da iri iri doğrayıp tencereye ilave edin. Üzerine top şeklinde bölünmüş kerevizleri ekleyin. Pirinç, şeker, tuz ve çok az miktarda su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
Cevizli tartölet
200 gr. ceviz
1 su bardağı şeker
2 yumurta
Hamuru için:
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açıp, yuvarlaklar kesip tart kalıplarına yerleştirin. Kıyılmış ceviz, yumurta ve şekeri karıştırıp hamurların üzerine paylaştırın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Kayısılı pilav
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
150 gr. kuru kayısı
1 adet havuç
Akşamdan ıslattığınız kayısıları ve havucu küp küp doğrayıp zeytinyağı- tereyağı karışımında, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine pirinci koyun. İki su bardağı suyu döküp kısık ateşte pişirin.