MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 adet soğan
1 yumurta akı
Tuz
Sosu için:
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1. 5 su bardağı su
Bulgura; üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ilave edin. Şişince; rendelenmiş soğan, un, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük köfteler yapın. Parmağınızla ortasına bastırıp hafif çukurlaştırın. Tuz ilave edilmiş kaynar suda dört dakika haşlayıp süzün. Salça, rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsağı yağda kavurun. Üzerine suyu ekleyerek birkaç taşım kaynatın. Köfteleri, sosla servis yapın.
Tarçınlı irmik helvası
MALZEMELER
1.5 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 paket vanilya
İrmik ve tereyağını kavurun. Fıstık ve şekeri de ekleyip 15 dakika kadar kavurmaya devam edin. Sütü kaynatıp kavrulmuş irmiğe dökün ve kısık ateşte kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. İrmik sütü çekince ocaktan alın. Biraz demlenince vanilyayı ve tarçını ilave edin.