Kabakların kabuklarını soyun ve uzunlamasına dilimleyin. İki-üç dakika sütte bekletip kızartın. Bulgurun üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su dökün. Nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp bulgurla karıştırın. Tuzunu ekleyin. Bulgur şişince, yağ ve limonu da ilave edip karıştırın. Kızarttığınız kabakları bir kasenin dibine yerleştirip üzerine bulgurlu harcı dökün. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
MALZEMELER
3 adet kabak
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet nane, maydanoz, dereotu
1/2 limonun suyu
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Çilekli tatlı
Bisküvileri bir kaba ufalayın. Ayrı bir tencerede pudingi sütle pişirin. Jöleyi önce sıcak suyla karıştırıp üzerine soğuk suyu ekleyerek karıştırın ve pudinge ilave edin. Çilekleri ezerek püre haline getirin, pudingle karıştırın.
Islatılmış kaselere çilekli pudingi pay edin. Üstlerine bisküvileri bölüştürün. Buzdolabında iki-üç saat bekletin. Servis tabaklarına ters çevirerek servis yapın.
2 paket yulaflı bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket çilekli puding
1 paket çilekli jöle
2 çay bardağı sıcak su
2 çay bardağı soğuk su
500 gr. çilek
Zeytinyağlı kuzu incik
Kuzu inciği sudan geçirip üstüne tuz ve karabiber serpin. Bir tencereyi ocağa oturtup dört-beş saniye ısıttıktan sonra, etleri içine koyun. Çevirerek beş dakika pişirin.
Margarin ekleyin, beş dakika daha pişirin. Soğanı rendeleyin ve havucu birkaç parçaya bölerek ete ekleyin. Dövülmüş sarmısak ve suyu da ekleyin. 45 dakika, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan indirmeye 10 dakika kala, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin.
MALZEMELER
1/2 kg. kuzu incik
Karabiber
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
2 adet soğan
1 adet havuç
3 diş sarmısak
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı zeytin