Rendelenmiş soğan, bulgur, kıyılmış dereotu, maydanoz ve naneyi karıştırın. İçine kıyma ve baharatları katıp yoğurun. Patlıcanların içlerini oyun. Kıymalı bulgurlu iç harcı kaşıkla doldurun. Bir tencereye dizip üzerine çok az su ilave edip 25 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
6 adet küçük boy patlıcan
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. kıyma
1 adet limon
2 adet soğan
1/2 demet nane
***
Tahinli susamlı çörek
Yumurta sarısı, yoğurt, tahin, sıvı yağ ve şekeri karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur oluncaya dek un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp önce yumurta akına ardından da susama bulayıp fırın tepsisine dizin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı susam
Aldığı kadar un