MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galata unu
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz
Karabiber
Kişniş
İnceltilmiş tavuk etlerini tuz, karabiber ve kişnişle tatlandırın. İnce bulguru biraz sıcak suyla bir miktar şişirip galeta unu ile karıştırın. Tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın, en son bulgurlu karışımın içine koyup her yerinin kaplanmasını sağlayın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra yağda ya da fırında kızartın.
***
Havuçlu Brüksel lahanası
MALZEMELER
300 gr. Brüksel lahanası
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
Brüksel lahanalarını yıkayıp üst yapraklarını koparın. Rendelenmiş soğan, zeytinyağı ve dilimlenmiş havuçları zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine Brüksel lahanalarını, dövülmüş sarımsağı ve şekeri ilave edin. Çok az su ekleyerek lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca limon suyu sıkarak servis yapın.