Eti tencereye alın ve suyunu salıp çekene dek pişirin. Piyazlık doğranmış soğan ve tereyağını ekleyip soteleyin. İkiye bölünüp çekirdek yatakları çıkarılmış çağla ve nohut ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 30-35 dakika pişirin. İkiye bölünmüş domates, adaçayı ve kıyılmış dereotu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın.
MALZEMELER
500 gr. çağla
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 adet kiraz domates
2 yaprak adaçayı
1/2 demet dereotu
Tuz
***
Fırında erişte
Erişteyi haşlayıp süzün. Kıyılmış soğanı margarinde kavurun. Üzerine unu ilave edip iki dakika kavurun. Yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın. Erişteyi sütlü karışım, kaşar peynirinin yarısı, tuz ve hardalla karıştırın ve bir fırın kabına yayın. Üzerine peynir koyup kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
1/2 paket erişte
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çorba kaşığı hardal
Tuz