Kerevizlerin kabuklarını soyup kenarlarına bıçakla beş adet çentik atın ve içini çıkarın. İçlerine birer adet bütün havuç koyun. Baş ve uç kısımlarındaki fazlalıkları kesin. Kerevizleri yarım santem kalınlığında doğrayarak çiçek şekli elde edin. Üzerine zeytinyağı, portakal, limon suyu, toz şeker ve tuz ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
MALZEMELER
6 adet kereviz
6 adet küçük boy havuç
1/2 limonun suyu
Yeteri kadar su
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
Tu
Otlu börek
Ayıklanmış ve yıkanmış yeşillikleri süzüp kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine rendelenmiş peynirleri, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Islatmak için yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu bir kapta çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp her tarafını kaplayacak şekilde sebzeli harçtan yayın. Rulo biçiminde sarın ve hafif büzdükten sonra iki parmak kalınlığında kesin. İç harcı üste gelecek biçimde dik olarak yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımın kalanını böreğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 demet pazı
1 demet taze soğan
1'er demet nane ve maydanoz
100'er gr. kaşar ve beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber Yufkayı ıslatmak için:
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt ve yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Badem ezmeli milföy
Oda sıcaklığındaki milföylerden küçük bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Gıda boyalarını yumurta akıyla sulandırıp milföylerin üzerine sürün. 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Toz bademi, pudra şekeri ve sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Milföylerin yarısını tabağa alın. Üzerlerine bademli karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerine kapatıp servis yapın.
MALZEMELER
3-4 farklı renkte gıda boyası
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı toz badem
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt
3 adet kare milföy hamuru