İkiadet kek kalıbını yağlayın. Yumurta ve toz şekeri 15-20 dakika çırpın. Karışımı ikiye bölün. Birine unun yarısını ve vanilyayı, diğerine kalan unu ve kakaoyu fazla karıştırmadan katın ve kalıplara dökerek 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Çikolata ve kremayı eritin. Kekleri birer parmak kalınlığında kesip, her iki tarafına da sosu sürün. Bir sade bir kakaolu dilimleri birbirine yapıştırıp üzerini sosla kaplayın.
MALZEMELER
10 adet yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı Çikolatalı sos için:
90 gram bitter çikolata
1 paket krema
Makarna salatası
Makarnayı tuzlu suda sekiz dakika haşlayıp süzün. Domatesleri küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka doğrayın. Beyaz peyniri küp doğrayın. Kaşar peynirini dilimleyin. Doğranmış tüm malzemeleri bir servis tabağına alıp üzerine makarnayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket ıspanaklı makarna
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
10 adet siyah veya yeşil zeytin
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
Püreli köfte
Kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz ve bir yumurtayı tuz ve karabiberle yoğurun. Patates ve havuçları ayrı ayrı haşlayın. Patatesleri ezin, havucun haşlama suyundan bir çay bardağı suyu; bir yumurta, tereyağı ve tuzla karıştırın. Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine yayın. Üzerine patates püresini koyun, havuçları bütün olarak yerleştirin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdın üzerine zeytinyağı sürerek önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
4 adet patates
3 adet havuç
75 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber