Tereyağı ve tozşekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine süt, un, maya ve tuz ekleyip, hamur yapın. Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta açın. Üzerine sırasıyla reçel, tozşeker, fındık, mısır gevreği ve çikolata serpin. Hamuru 3-4 parça şerit halinde kesin, rulo yaparak tepsiye dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Pudraşekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. un
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 paket instant maya İçi için:
5 çorba kaşığı reçel
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı sade mısır gevreği
2 paket rendelenmiş çikolata
* * *
Sosisli patates
Tozşekeri eritip, tereyağın yarısını ilave edin. Dilimlenmiş elmaları ekleyip, karamelize edin. Sirke ve hardalı elmaların üzerine dökün, ocağı kapatın. Ekmekleri robotta çekin, bir kaşık tereyağıyla karıştırın. Kalan tereyağında haşlanıp dilimlenmiş patates ve sosisleri soteleyin. Turpu da koyup, çevirin. Karışımı tepsiye yayın. Elma dilimlerini üzerine koyun, en üste de ekmek kırıntılarını yayın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. patates
5 adet sosis
2 adet ekşi elma
2 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı hardal
2 dilim bayat tost ekmeği
1 adet turp
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
* * *
Susamlı pazı köftesi
Patatesleri haşlayıp, ezin. Soğanı kavurun, kıyılmış pazı yapraklarını ekleyin. Pazılar öldükten sonra soğumaya bırakın. Sonra patates ve suda bekletip süzdüğünüz ekmeği ilave edin. Susam hariç diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurun ve köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayarak kızartın.
MALZEMELER
1 demet pazının yaprakları
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
2 adet patates
1'er çay kaşığı karabiber, kekik, nane, kimyon
1 diş sarmısak
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı susam