MALZEMELER
4 adet domates
6 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet sarımsak
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam tarçın
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
Patlıcanları alacalı soyup içlerini karnıyarık yapar gibi boşaltıp kızartın. Piyazlık doğranmış soğanı yağda pembeleştirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Beş dakika sonra salça, tarçın, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup, 10 dakika pişirip patlıcanların içlerine doldurun. Düz bir tencereye koyup, yarılarına gelecek kadar sıcak su ilave edip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
***
Armutlu kek
MALZEMELER
3 adet olgun armut
3 bardak un
2 bardak şeker
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 paket vanilya
1 avuç ufalanmış ceviz
Armutları ufak ufak doğrayın. Bir kapta un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağını karıştırın, vanilyayı ekleyin. İçine kuru malzemeleri, armutları ve cevizi ekleyin. Hamur karışımını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 175 derecedeki fırında pişirin.