Mantarları iyice yıkadıktan sonra saplarını temizleyin. Bir fırın tepsisine dizip, içlerine tuz ve karabiber serpin. Tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini içlerine paylaştırın. Üzerine ince doğranmış sivribiber koyun. Kiraz domatesleri ikiye bölüp, her mantarın üzerine bir parçayı koyun. Yeniden tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika süreyle pişirin.
MALZEMELER
18 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
9 adet kiraz domates
1 adet sivribiber
* * *
Sebze suflesi
Kerevizi soyup, küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuçları ve pırasanın beyaz kısımlarını jülyen doğrayın. Doğradığınız bütün sebzeleri 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Diğer tarafta yumurta akları ile sarılarını ayırın. Akları kar gibi olana dek çırpın. Kavrulmuş sebzeleri bir kaseye aktarıp, üzerine un, yumurta sarıları, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Ardından yumurta aklarını da katıp, karıştırın. Kalan tereyağıyla sufle kalıplarını yağlayın. İçlerine sebzeli karışımı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
MALZEMELER
1'er adet kereviz, havuç ve pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı l 2 adet yumurta
3 çorba kaşığı silme un
Tuz, karabiber
* * *
Cevizli kurabiye
Yumurtayı derin bir kaba kırıp, margarin, zeytinyağı ve 2 çay bardağı pudraşekeri ile karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve ceviz içini katıp yoğurun. Hamurdan minik kurabiyeler hazırlayıp, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri ve kakao serperek servis yapın.
MALZEMELER
125 gr. yumuşak margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
2 çay bardağı kıyılmış ceviz içi