MALZEMELER
Hamur için:
8 dilim kızarmış ekmek
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı Neskafe
Krema için:
1 paket labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
Tencereye yumurta sarısı, süt, un ve şekeri koyup karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine labne peynirini koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. Neskafeyi ve şekeri bir bardak ılık suda eritin. Ekmekleri bu suyla ıslatın ve kaselere yerleştirin. Üzerine kremayı paylaştırın. Kakao serperek servis yapın.
***
Semizotlu tavuk sote
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 demet semizotu
Tuz
Karabiber
Tavuk etini doğrayıp haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanları yağda kavurun. Salçayı ve etleri de ekleyip kavurun. Tavuğu haşladığınız sudan bir su bardağı ekleyin. Bir taşım kaynatın. Kıyılmış semizotu, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın.