2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
125 gr. margarin
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Elmaları rendeleyin, tarçın ve bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Bir kalıbı yağlayıp un serpin, hamuru döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayın. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.
***
Mercimekli tarhana çorbası
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı toz tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Mercimekleri 10 dakika kaynatıp süzün. Rendelenmiş soğanı, tereyağını ve salçayı üç dakika kadar kavurun. Üzerine altı su bardağı soğuk su ekleyip az pişirilmiş mercimekleri içine ilave edin ve 20 dakika pişmeye bırakın. Tarhanayı biraz suyla açıp ezilmiş sarımsakla birlikte çorbaya ekleyin. Karıştırarak beş dakika daha pişirin.