Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp küp doğrayıp içine atın. Unu da ekleyip birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerine süt ve suyu ilave edip 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp çorbaya ekleyin. Enginar kalbi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet enginar
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 demet dereotu
1/2 kavanoz enginar kalbi konservesi
Çilekli su muhallebisi
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç ununu suyla açın. Nişastalı karışımı kaynayan süte sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Sosu için su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın, hazırladığınız sosla servis yapın.
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su l1 kahve fincanı pirinç unu
Sos için: 1 su bardağı su
500 gr. çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Balık kroket
Ekmekleri, dövülmüş sarmısak, kırmızıbiber ve kimyonu robotta karıştırın. Mezgit filetoyu parmak büyüklüğünde doğrayın. Tahta bir tokmakla üzerlerine hafifçe vurarak inceltin. Balıkları, hazırladığınız baharatlı ekmeğe bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Yanında salatayla servis yapın.
MALZEMELER
6-7 dilim kuru ekmek
2 adet mezgit fileto
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber
Kimyon
Kızartmak için sıvı yağ