Enginarları boylamasına ikiye kesin. Her parçayı dörde bölün, tüylü kısmı bıçakla çıkarıp limonla ovun. Su, tuz, zeytinyağı ve limon suyuyla 15 dakika haşlayın. Kuşkonmazları iki çorba kaşığı zeytinyağı ve bir tutam karabiberle soteleyin. Aynı tavada küp doğranmış biberleri soteleyin. Enginarın üzerine kuşkonmaz, piyazlık doğranmış soğan ve biberleri, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet küçük boy yapraklı enginar
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
10 adet kuşkonmaz
Yarımşar kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet soğan
1 dal dereotu
Karabiber
Tuz
GİRİT KEBABI
Patatesleri rendeleyin. Etleri ince uzun doğrayın, zeytinyağında 10 dakika dinlendirin. Patatesleri ince doğrayıp kızartın. Etleri az yağda kızartın. Kızarmış patatesleri servis tabağına koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş domates koyun. En üste etleri yerleştirerek servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. antrkot
2 patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
2 domates
KREMŞANTİLİ FRAMBUAZ
Bisküvileri kırıp tereyağı ile ezin ve kalıbın içine yerleştirin. Üzerine frambuaz dizin. Ayrı bir yerde yoğurt ve şekeri iyice çırpın. Üzerine sütle çırptığınız kremşantiyi ekleyip hepsini karıştırın. Karışımı bisküvilerin ve frambuazların üzerine döküp soğuk olarak ikram edin.
MALZEMELER
1 paket kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
150 gr. süzme yoğurt
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı pudra şekeri
200 gr. frambuaz