MALZEMELER
3 çorba kaşığı
Teremyağ
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
Teremyağ, şeker, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin ve 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar koparıp uzun çubuklar yapın ve simit şekli verin. Üzerine yumurta sürüp susama bulayın. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
***
İncirli çörek
MALZEMELER
3 çorba kaşığı eritilmiş
Teremyağ
6 adet incir
3 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Ilık süt, maya, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 su bardağı dolusu unu karıştırın. 15 dakika dinlendirip geriye kalan unla yoğurun. Üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin. Küp küp doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Üzerine Teremyağ sürüp incirli karışımı yayın. Rulo yapıp dilimleyin ve aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kalıp şeklinde çıkarıp keserek servis edin.