Margarini bir tencerede eritin. Küp doğranmış patates ve kıyılmış soğanı tencereye koyup, ağır ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Patatesler yumuşayınca sütü ve et suyunu katıp karıştırın. 15 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Fesleğeni ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir taşım kaynatın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 avuç fesleğen
Tuz
Karabiber
Acılı biftek
Biftekleri tuzlayıp karabiber serpin. Teflon tavayı kızdırıp yağı ve kurulanmış çarliston biberleri bütün olarak koyun. İki tarafını birer dakika kızartın. Eti ve biberleri bir tabağa koyun. Tavaya defne yapraklarını, mısır tanelerini ve fasulyeleri koyun, iki dakika kavurup tavanın kenarına itin. Tavaya eti ve biberleri koyun. Üzerine biber sosunu gezdirip tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 dilim biftek
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. çarliston biber
2 yaprak defne
1 kutu mısır konservesi
1 kase haşlanmış barbunya
2 çorba kaşığı acı biber sosu
Kırmızı soğan salatası
Soğanları piyazlık doğrayın. Üzerine tuz dökerek geniş bir kaba koyun. Pancar ve havucu soyun. Jülyen doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Başka bir kapta maydanoz, yoğurt, sirke, hardal, bal, zeytinyağı ve sarmısağı karıştırın. Hazırladığınız sosu soğanların üstüne dökün. Harmanlayıp servis kabına alın. Dereotu, nane ve fesleğenle süsleyerek servis yapı
MALZEMELER
4 adet orta boy kırmızı soğan
1'er adet orta boy pancar ve havuç
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
Dereotu
Nane
Fesleğen