Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Margarin ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, yumurtaları ekleyip karıştırın. Fındık, rendelenmiş patates, irmik ve kabartma tozu ilave edip karışımı kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca krem şanti sürün.
MALZEMELER
400 gr. patates
125 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
200 gr. kıyılmış fındık
Yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Ispanaklı hindi
Hindi etini haşlayıp didin. Yağlanmış fırın kabına alın. Ispanağı ve doğranmış soğanı baharatlarla kavurun. Hindinin üstüne ıspanağı yayın. Unu margarinde kavurup, süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyerek ıspanakların üzerine yayın.
MALZEMELER
4 adet hindi göğsü
Margarin
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber, pulbiber, tuz
Zeytinyağlı mantar
Mantarları yıkayıp süzün. Zeytinyağında kıydığınız soğanları pembeleştirin. Salçayı da ekleyip 1 dakika kavurun. Mantarları ve limon suyunu da ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın, kıyılmış maydanoz ekleyin. Soğuk ya da ılık servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. mantar
7 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
8 dal maydanoz