Balığı bir fırın kabına koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, nar ekşisini, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı balıkların üzerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 adet levrek balığı
4 diş sarımsak
2 adet taze soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Pratik ravioli
Yıkanmış ıspanağı iri parçalar halinde doğrayın ve suyunu sıkın; rendelenmiş peynir, kıyılmış sarımsak, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine yumurta akı sürün. İç harcı ikiye ayırın. Birinci kısım harçtan birer tatlı kaşığı alıp yufkanın yarısına belirli aralıklarla koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarına elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bıçak ya da kalıp yardımıyla, yufkaların iç koyduğunuz kısımlarını kesin. Raviolileri kaynamış tuzlu suda üç dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yufka
200 gr. ıspanak
150 gr. beyaz peynir
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Çikolatalı fondan
Yumurta aklarını pudra şekeriyle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip üzerine ekleyin. Kakao ve vanilyayı da ilave edin. Karışım biraz soğuyunca, minik parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Çikolatalı minik şekerlemelere ya da rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya