Etleri uzun ince dilimleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip bir saat dinlendirin. Patatesleri dilimleyip kızartın. Marul yapraklarını irice kıyın. Etleri ve fıstıkları yağsız tavada 10 dakika soteleyin. Marulları tabağa alıp üzerine portakal suyu, şeker, kıyılmış salatalıklar, zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Kızarmış patatesi ve etleri de üzerine yerleştirip sunun.
MALZEMELER
1 çay bardağı kaju fıstığı
500 gr. dana bonfile
2 adet patates
1/2çay bardağı zeytinyağı
2 adet salatalık
1/2 marul
1 adet portakal
1 tutam şeker
***
Elmalı pankek
Yumurta, süt ve unu çırpın. Kabukları soyulmuş elmayı küp şeklinde doğrayın. Havanda dövülmüş karanfil, elma, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı bu sütlü karışıma ilave edip karıştırın. Eritilmiş tereyağını da ekleyip tekrar karıştırın. Karışımdan birer kepçe alarak az yağlanmış sıcak tavada iki yüzünü de pişirin.
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet karanfil
1'er çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı