MALZEMELER
3 çorba kaşığı
Teremyağ
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı dolma üzümü
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanları irice doğrayın, Teremyağ ile kavurun. Bekleyen pirinçleri yıkayıp süzün, fıstıklarla beraber soğana katın. Malzemeleri beş dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler suyunu çekinceye kadar 20 dakika pişirin.
Şeftalili tart
MALZEMELER
1 çay bardağı eritilmiş
Teremyağ
4 adet kare milföy hamuru
6 adet şeftali
1,5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı
Hindistan cevizi
Şeftalileri rendeleyip şekerle birlikte pişirin. Üzerine Teremyağ ve tarçını ilave edip karıştırın. Milföy hamurunu oda sıcaklığında çözdürün. Çözünen hamuru kullanacağınız tart kalıbı büyüklüğünde kesip içine yerleştirin. Ortasına çatalla bastırıp delikleri açın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip soğumasını bekleyin. Şeftalili karışımı ortasına koyup, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.