İnce dövülmüş tavuk göğüslerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Konservedeki garnitürü tavuğun kenar kısmına koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları alüminyum folyoyla sıkı sıkı sarın ve bol kaynar suda haşlayın. Haşlama esnasında içine tuz, zeytinyağı ve sarımsak ilave edin. Folyodan çıkarıp dilimeyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
1/2 su bardağı konserve garnitür
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kuskus salatası
Kuskusu tuzlu kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra süzün ve bir kaba aktarın. Üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Sarımsakları iyice ezerek karışıma katın. Tekrar karıştırın ve salatanın üzerini, kabın şeklini alabilmesi için düzleştirip soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Salata dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket kuskus
1/2 su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz
Mısır gevrekli tart
Bademleri sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup birkaç dakika kavurun. Benmari usulü eritilmiş çikolata, badem ve mısır gevreğini karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba yayın. Üzerini örtüp 7-8 saat bekletin. Frambuazları şeker ve nişastayla karıştırıp püre yapın, bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. Frambuazla süsleyerek dolapta birkaç saat bekletin.
MALZEMELER
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması