Eti yıkayıp, tencereye alın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin. Suyunu iyice çekince tereyağı, karabiber, kimyon, tuz ve sıcak suyu ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Pişen etleri ve kiraz domatesleri çöp şişlere dizerek servis yapın.
MALZEMEER
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kimyon
Ispanaklı makarna salatası
Makarnayı tuzlu suda sekiz dakika haşlayıp, suyunu süzün. Domatesleri küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka doğrayın. Beyaz peyniri küp doğrayın. Kaşar peynirini dilimleyin. Doğranmış tüm malzemeleri bir servis tabağına alıp, makarnayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket ıspanaklı makarna
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
10 adet siyah veya yeşil zeytin
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
Çikolatalı bombe pasta
Bisküvileri irili ufaklı kırıp, bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayı ilave edip, macun kıvamı alana dek karıştırın. Daha önceden suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında 1- 2 saat kadar bekletin. Sonrasında dolaptan çıkarıp pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip, krem şanti ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
MALZEMELER
1.5 paket pötibör bisküvi
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Süslemek için kakao ve krem şanti