Soğan, sarımsak, elma ve kızarmış havuçları küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, doğranmış malzemelerle baharat ve tuzu katın, 5 dakika pişirin. Ateşi kısıp unu ilave edin, iyice karıştırın. Et suyunu da tencereye koyun. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp, blendır'dan geçirin. Biraz krema ve maydanozla servis yapın.
MALZEMELER ?
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 adet kızarmış havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
4.5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Patates böreği
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz,
Dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
Kayısılı muhallebi
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin, iyice karıştırın. Dövülmüş sakızı ekleyin. Tekrar ateşe koyup boza kıvamına getirin. Birkaç dakika mikserle çırpın, kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Üzerine tarçın ve yarım su bardağı ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne paylaştırın
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı
Kayısılı karamel için:
10-12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın