Kıymayı, tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ilave edip biraz daha kavurun. Doğranmış havuçları ekleyin, iki dakika sonra piyazlık
doğradığınız soğanı da ekleyin. Yemek suyunu çekince pirinci ve suyu katın. Bir taşım kaynayınca tuz ve karabiber ekleyin ve ocağı kısıp 20 dakika pişirin. Ocaktan indirmeden sirkeyi katıp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
4-5 adet havuç
5 çorba kaşığı
pirinç
3 çorba
kaşığı tereyağı
150 gr. kıyma
1.5 çorba kaşığı
salça
6 adet
soğan
2.5 su
bardağı su
3 çorba kaşığı
sirke
Tuz,
karabiber
YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
Mercimekleri yumuşayana dek haşlayın. Yıkanıp suyu süzülmüş Akdeniz yeşillikleri, roka yaprakları ve göbek marulu elinizle kopartıp derin bir kaseye alın. Üzerine kiraz domatesleri atın. Tuzunu katıp zeytinyağı gezdirin. Yeşil mercimeği salatanın üzerine döküp servis yapın.
MALZEMELER
1 çay bardağı
yeşil mercimek
1 tutam
Akdeniz yeşilliği
3-4 yaprak
göbek marul
5 adet kiraz
domates
6 yaprak roka
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
Tuz
İKİ RENKLİ MUHALLEBİ
Toz şeker, nişasta, un ve yumurtayı karıştırın. Sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan indirip vanilya ve margarini ekleyin. Karışımdan bir miktar ayırın. Ayırdığınız karışıma kahve ekleyip karıştırın. Sade karışımı kaselere boşaltın. Ortasına kahveli karışımdan bir miktar yayın. Mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
12 çorba kaşığı
toz şeker
1 çorba kaşığı
nişasta
1 adet
yumurta
2 çorba kaşığı
un
1 paket
vanilya
1 çay kaşığı
margarin
1 çorba kaşığı
kahve