1 paket tost ekmeği
2 su bardağı nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarmısak
Tuz, pulbiber
1.5 limonun suyu Ekmekleri bulamak için:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı susam
Nohudu haşlayıp, suyuyla birlikte robottan geçirin. Bütün malzemeyi ilave edip, robottan çekerek humus yapın. Hazırladığınız humusu tost ekmeklerinin aralarına sürün. Yumurta ve 1 su bardağı sütü çırpın. Hazırladığınız ekmekleri önce bu karışıma, daha sonra susama bulayıp kızartın.
Otlu peynirli makarna salatası
1 paket makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. otlu peynir
4-5 adet küçük boy domates
5-6 adet marul yaprağı
Yarım demet roka Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balzamik sirke
Yarım limonun suyu
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Tereyağını bir tavaya alıp, makarnayı 1-2 dakika soteleyin. Peyniri küp kesin. Domatesleri dilimleyin. Marul ve roka yapraklarını irice kıyın. Makarnayı servis tabağına alıp ılıtın. Daha sonra üzerine domates, peynir, roka ve marul yapraklarını ilave edin. Zeytinyağı, sirke, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırarak salatanın üzerine dökün.
Çikolatalı irmik helvası
500 gr. irmik
1 çay bardağı fındık
250 gr. tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Bir paket rendelenmiş bitter çikolata
Fındıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Tereyağını eritip, irmiği sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve sütü ekleyip, şöyle bir karıştırın, tozşeker ve çikolatayı ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Altını kapatıp, fındıkları ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin.