Toz şeker, nişasta, un ve yumurtayı karıştırın. Sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan indirip vanilya ve margarini ekleyin. Karışımdan bir miktar ayırın. Ayırdığınız karışıma kahve ekleyip karıştırın. Sade karışımı kaselere boşaltın. Ortasına kahveli karışımdan bir miktar yayın. Mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
12 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kahve
Erişteli İzmir köfte
Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ekmek, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Oval köfteler hazırlayın. Patatesleri elma dilimi doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve sivri biberleri ayrı ayrı kızartıp fırın kabına koyun. Tereyağı, salça ve unu birkaç dakika kavurun. Üzerine suyu koyup bir iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
750 gr. kıyma
Karabiber
1 adet yumurta
1 adet soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
Tuz
6-7 dal kıyılmış maydanoz
3 adet patates
2 adet sivri biber
1/2 su bardağı erişte Sos için: l1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su
Tuz
Muhammara
Sarmısakları ve cevizleri robotta kıyın. Sonra üzerine zeytinyağı ve ekmek içlerini koyup, karıştırın. Salçayı ve arzu ettiğiniz ölçüde baharatları da ekleyerek tekrar karıştırın. Malzemeyi bir tabağa koyarak servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarmısak
2 dilim ekmek içi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Kimyon