Akşamdan ıslatılmış buğdayları bol suda pişirin. Ispanakları yıkayıp yapraklarını pişen buğdaya ekleyip beş dakika kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın. Yavaş yavaş çorbaya ilave edin. İnce kıyılmış soğanı yağda pembeleştirip üzerine nane ve pul biberi ekleyin, çorbayı bu sosla servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı buğday
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
NOHUTLU KABAK
Eti yıkayıp suyunu süzün. Suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Tereyağını da ekleyip ara sıra karıştırarak ve sıcak su ilave ederek et yumuşayana dek pişirin. Kabakları uzunlamasına dörde bölün. Daha sonra üç parmak genişliğinde doğrayın. Tenceredeki et yumuşayınca nohut, karabiber ve tuz ilave edin, kabakları üzerine sıralayın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak ve karıştırmadan 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
5 adet kabak
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 su bardağı et suyu
ŞEHRİYE SALATASI
Şehriyeleri tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzün, zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırın. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, küp küp doğranmış kırmızı biber ve mısırları ekleyip harmanlayın.
MALZEMELER
2 su bardağı şehriye
1 çay bardağı zeytinyağı
3 sap taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet limon
2 çorba kaşığı mısır
2 dal maydanoz