MALZEMELER
300 gr. ıspanak
2 adet domates
100 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı ceviz
Sosu için:
1 adet portakalın suyu
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ispanak yapraklarını elinizle irice koparıp salata tabağına alın. Üzerine doğranmış domates ve küp küp kesilmiş peynir ilave edin. İri kırılmış cevizleri serpin. Sos malzemesini bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
***
Tahıllı ekmekçik
MALZEMELER
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
3 su bardağı tahıllı un
1 paket maya
1 çay kaşığı tuz
Un, maya, ay çekirdeği ve tuzu; yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek yoğurun. Muffin kalıplarının yarısına kadar hamurdan koyun. Üzerine ay çekirdeği serpin ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin