Kerevizlerin ortalarını oyup limonla ovun ve 15 dakika kadar haşlayın. Doğranmış soğanı sıvı yağda iyice kavurun. Doğranmış ıspanakları ve pirinci de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ıspanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Daha sonra ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine pişirdiğiniz ıspanağı doldurun. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
2 adet kereviz
1/2 limonun suyu
1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Biberli tavuk ruloları
Tavuk göğsünü altı parçaya bölün. Dövülmüş sarımsak ve köri ile az suda haşlayın. Biberlerin tohumlarını çıkartıp tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Haşladığınız tavukların etrafına şerit halinde doğradığınız biberlerin üç rengini birlikte sıralayın. Bir tabağa Akdeniz yeşilliklerini koyup üzerine tavukları yerleştirerek servis yapın.
MALZEMELER
1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
1 adet tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 tutam köri
250 gr. Akdeniz yeşilliği
Tuz
Karabiber
Çikolata soslu irmik tatlısı
Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve toz şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve sonra kalıplara dökün. Bir gece dolapta bekletin ve kalıplardan çıkartın. Çikolatayı benmari usulü eritip tatlılara paylaştırın. Üzerlerini Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya Üzeri için:
80 gr. bitter çikolata
1/2 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı