Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince kıyın. Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, Hindistan cevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine
serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. ıspanak
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam Hindistan cevizi
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Elmalı tatlı
Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İç kısımlarına yağ sürün. Elmaları rendeleyip bal ve tarçınla karıştırın. Yağladığınız yufkalara eşit miktarda elmalı karışımdan koyup sigara böreği gibi sarın. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yufka
2 adet elma
3 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı tarçın
Pudra şekeri