Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince kıyın. Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, Hindistan cevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. ıspanak
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam Hindistan cevizi
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
HAVUÇLU İRMİKLİ KEK
Yumurta ve şekeri çırpın, sıvı yağ, un, irmik ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havucu da katıp karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba döküp 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca üzerine sütü dökün.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
2 adet havuç
1 su bardağı süt
GAVURDAĞI SALATASI
İnce kıyılmış soğanı tuz ve sumak ile yoğurun. Maydanozu ince ince kıyın, domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın, cevizi kavurup dövün. Ceviz hariç tüm malzemeyi harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş cevizi dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet soğan
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1/2 fincan ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz