Kabakların içlerini oyup ikiye kesin. Bulgur, kıyılmış soğan, kıyma, zeytinyağı, biber salçası, doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı kabakların içine doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
1/2 çay bardağı ince bulgur
3 adet kabak
1 adet soğan l150 gr. dolmalık kıyma
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
10'ar dal maydanoz ve dereotu
5-6 dal nane l1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Meyveli pirinç
Şeftalilerin iki tanesini ve çileklerin bir kısmını ayırın. Kalan şeftali ve çilekleri küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri iki su bardağı süt, vanilya ve bir tutam tuzla kaynatın. Çok kısık ateşte 25 dakika demlendirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp pirince katın. 15 dakika buzdolabında soğutun. Krem şantiyi kalan soğuk sütle çırpın. Doğranmış meyveleri ve krem şantiyi pirinçle karıştırın, suyla çalkalanmış bir kalıba boşaltın, 4-5 saat buzdolabında bekletin. Meyvelerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
8 kişilik
4 adet şeftali
500 gr. çilek
1/2 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket limonlu jöle
2 paket krem şanti
Patatesli milföy
Soğanı tereyağında kavurun. Rendelenmiş patatesi ekleyip biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını üçgen olarak kesin. Elinizle biraz genişletip harçtan koyup rulo yapın ve hilal şekli verin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve süt sürüp çörek otu serperek 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan 250 gr. milföy hamuru
Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı çörekotu