MALZEMELER
2 adet kabak
500 gr. tavuk kıyması
2 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
Karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı krema
Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın, kıymaya azar azar katarak tahta kaşıkla karıştırın. Tuz, karabiber, Hindistan cevizi ve kremayı ekleyip buzdolabında dinlendirin. Derin bir kabı yağlayın, yağlı kağıt serip bir kez daha yağlayın, dibini ve yanlarını çok ince dilimlenmiş kabakla kaplayın. Tavuklu harcı koyup üzerini yağlı kağıtla kapatın. Kabı bir tepsiye yerleştirip kabın yarısına kadar su koyun. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Kremayı koyup kıvam alana kadar pişirin. Kabakların üzerine sosu dökün.
***
Fındıklı kurabiye
MALZEMELER
3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
200 gr. fındık
1 tutam tuz
Yumurta aklarını, tuzla kar haline gelene dek çırpın. Üzerlerine azar azar toz şekeri ve iyice dövülmüş fındığı ilave edin. Kağıt kek kalıplarına birer kaşık koyun ve ortalarına birer fındık tanesi yerleştirin. Fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.