Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı, taze soğanın beyaz kısımlarını, üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ve tuz ilavesiyle 25-30 dakika pişirin. Krema ve beyaz biberi ekleyip blender'dan geçirin. Çorbanızın üzerini incecik kıydığınız taze soğanla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
1 çay bardağı krema
3 adet taze soğan
1 tutam beyaz biber
Tuz
Kıyır börek
Sirke, su, sıvı yağ ve tuzu, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Pırasa, ıspanak ve soğanı tereyağında kavurun. Baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru altı bezeye ayırıp her birini tabak büyüklüğünde açın. Üstlerine tereyağı sürerek üst üste koyun ve yufka büyüklüğünde açın. Tepsiye yerleştirin. Ortasına harcı koyup ortası açık kalacak biçimde hamurun kenarlarına pili şekli vererek harcın üzerine doğru kapatın. Tereyağı sürüp ve 180 derece fırında pişirin.
MAL ZEMELER
1 çay bardağı elma sirkesi
1 bardak ılık su
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un İçi için:
1/2 kg. pırasa
1/2 kg. ıspanak
1 soğan
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber
Tavuklu pırasa
Tavuk etini, su, yemeklik doğranmış soğan, üç çorba kaşığı soya sosu, Arnavut biberi ve karabiberle haşlayın. Mantarları ikiye bölüp sıvı yağda kavurun. Üzerine bir çorba kaşığı soya sosu ekleyip ocaktan alın. Tavuk etini didikleyin. Tavuğu haşladığınız suyu süzüp tencereye alın. Kaynamaya başlayınca doğranmış pırasayı ve kırmızı biberi katın, 10 dakika pişirin. Tavuk etini ve mantarı ekleyin. Kalan soya sosunu, karabiberi ve tuzu katıp 10 dakika daha pişirin.
MAL ZEMELER
750 gr. pırasa
500 gr. tavuk eti
4 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
5 çorba kaşığı soya sosu
1 adet Arnavut biberi
6 adet mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber