Eti ince uzun şeritler halinde doğrayıp pul biber ve sarımsakla karıştırın. Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin. Eti zeytinyağında, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Üzerine karnabahar, et suyu, mısır nişastası, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Yine suyunu çekinceye kadar pişirin.
MALZEMELER
700 gr. karnabahar
750 gr. kuzu eti
4 diş ince kıyılmış sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Pul biber
***
Patates böreği
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz ve dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
***
Kahveli cevizli tatlı
Kahve, toz şeker, vanilya ve unu karıştırın. Çırpılmış yumurta ve eritilmiş margarini ilave edip çırpın. İri dövülmüş ceviz ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına dökün. Daha önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı kahve
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı un
125 gr. margarin
1/2 su bardağı çikolata
1 su bardağı ceviz