***
Kırmızı biberli pilav
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin, pirinci beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın, kaynayan suda 5-6 dakika pişirin. Sarımsağı, dereotunu ve zeytinyağını ilave edip kavurun, pilava katıp karıştırın.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Harcı için:
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
***
İncirli tatlı
Su ve şekeri kaynatıp soğutun. İncirleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyuyla birlikte mikserde çekin. Yumurtaları çırpın. İçine sıvı yağ, rendelenmiş havuç, irmik, vanilya, kabartma tozu ve incirleri ilave edip karıştırın. İçine unu ve kakaoyu da ekleyin. Karışımı yağlanmış kalıba döküp 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp şerbeti dökün. Biraz soğuduktan sonra tatlının üzerini dövülmüş fındık ve fıstıkla süsleyin.
MALZEMELER
15 adet kuru incir
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su Süslemek için:
1 su bardağı iri dövülmüş fıstık
1 su bardağı fındık