Soğanları piyazlık doğrayıp üzerine tuz dökün. Pancar ve havucu soyun. Jülyen doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Başka bir kapta maydanoz, yoğurt, sirke, hardal, bal, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız sosu soğanların üstüne dökün. Harmanlayıp servis kabına alın. Dereotu, nane ve fesleğenle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet kırmızı soğan
1'er adet pancar ve havuç
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
Sosis şinitzel
Sosisleri, üzerini örtecek kadar kaynar suda üç dakika kadar haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kenarının ayrılmamasına dikkat ederek, boyuna ikiye bölün. Sosisleri önce erimiş tereyağına, sonra galeta ununa, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve tekrar galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
8 adet sosis
1 kahve fincanı erimiş tereyağı
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Soğuk domates çorbası
Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın. İri parçalar halinde doğrayın. Doğranmış salatalık, biber ve soğanı ilave edin. Tavuk suyu, maydanoz, pul biber, sıvı yağ ve sarımsakları da ekledikten sonra blender'da çekin. Tuzunu ayarlayın. Kızarmış ekmekle servis yapın.
MALZEMELER
6 adet olgun domates
1 adet orta boy salatalık
2 adet sivri biber
1 adet soğan
6 su bardağı tavuk suyu
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı pul biber
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak