Un, tuz ve biraz suyu, kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dereotu, domates, kıyma, tuz, karabiber ve sıvı yağı karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp tabak büyüklüğünde açın. Üzerine iç harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve bir tavada pişirin. Üzerine tereyağı sürüp servis yapın.
MALZEMELER
3 su bardağı un
Tuz
Su
İç harcı için:
150 gr. kıyma
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 domates
Tuz
Karabiber
***
Pazılı peynir köfte
Pazı yapraklarını dört dakika tuzlu suda kaynatın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Pazıları tezgah üzerinde düzgünce açın. İç malzemesi için ince kıyılmış nane, lor peyniri, çörek otu ve zeytinyağını karıştırın. Harcı pazı yapraklarının içine kaşıkla koyup top köfte şekline getirin. Üzerine susam serpip servis yapın.
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
6 yaprak pazı
150 gr. lor peyniri
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal taze nane