Kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber ve ekmek içini yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Bamyaları ayıklayıp sirkeli suda 30 dakika bekletin. Daha sonra margarini eritip yemeklik doğranmış soğan ve domatesi soteleyin. Üzerine köfteleri, bamyayı, limon suyu ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edip pişirin.
MALZEMELER
750 gr. bamya
3 çorba kaşığı sirke
3 adet domates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çay bardağı sıcak su
Tuz Köfte için:
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber
Meyve kokteyli
Kullanacağınız küçük kapların üçte birini meyve suyuyla doldurun. Kavunu büyük dilimler halinde, kayısıları ve kivileri ise küçük parçalar halinde kesip kaplara bölüştürün. Kiraz ve çilekleri bütün olarak koyun. Krem şantiyi sütle çırparak kaplara bölüştürün.
MALZEMELER
1/2 kavun
10 adet kayısı
6 adet çilek
10-15 adet kiraz
2 adet kivi
1 kutu krem şanti
1/2 su bardağı süt
Karışık meyve suyu
Kepekli kek
Yağ, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine unları, limon suyunu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı kepek unu
1/2 limonun suyu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu