Nohudu akşamdan ıslatın. Bulgurun üzerine baharatları koyup, iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin, 20 dakika bekletin. 3 su bardağı suya doğranmış soğanın ve zeytinyağının yarısını, salçayı koyun, kaynayınca nohudu katın ve 15 dakika pişirin. Bulguru, kıyılmış maydanozu, kalan soğanı, cevizi, kıymayı ve bir çay bardağı suyu iyice yoğurun. Fındık ve ceviz büyüklüğünde toplar yaparak, nohutlu salçalı suyun içine atın. 10-15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan 1/2 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. yağsız kıyma
2 çorba kaşığı salça
3 su bardağı + 1 çay bardağı sıcak su
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Şeker kurabiye
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Hamuru iki yağlı kağıt arasına koyarak yarım parmak kalınlığında açın, yuvarlak bir kalıpla kesin. Yağlanmış tepsiye koyup 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzerine reçel sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapatın.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Mısırlı krep
Unla tuzu karıştırın, kremayı ve sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları hamura ekleyin. Dereotu ve fesleğeni de ekleyip dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.
MALZEMELER
1 çay bardağı silme un
1 paket krema
1/2 su bardağı süt
6 adet yumurta Bir tutam fesleğen, dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı, tuz
İçi için: 1 su bardağı haşlanmış mısır
1 adet domates ve salatalık
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir