Beko buzdolabının ShockFreeze bölmesinden çıkardığınız bonfileleri zeytinyağıyla ovalayın. Bu şekilde 20 dakika dinlendirin. Kızdırılmış tavada iki yüzünü iyice kızartıp tavadan alın. Bir fırın tepsisine koyup 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Aynı tavaya kremayı koyun, üzerine tane karabiber, tereyağı, tuz ve bir çay bardağı sıcak su koyup iki dakika pişirin. Eti servis tabağına alın, kremalı sos dökerek servis yapın.
MALZEMELER
2 dilim bonfile
1 çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yulaflı peynirli ezme
Yufkayı elinizle parçalayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp biraz daha parçalayın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Yufkaları salça, lor peyniri, zeytinyağı, baharatlar, yulaf ezmesi ve sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yufka
200 gram lor peyniri
1 çorba kaşığı salça
Pul biber
Tuz
Karabiber
Kekik
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Kıyılmış maydanoz
Kayısılı turta
Yumurtayı şekerle beş dakika kadar çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu karışıma unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın ve yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün. Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp tepsideki harcın üzerine aralıklarla dizin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine reçeli biraz sulandırıp sürün. Soğuyunca fıstıklarla süsleyin.
MALZEMELER
20 adet taze kayısı
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
4 çorba kaşığı kayısı reçel
Antep fıstığı