MALZEMELER
8 adet kuru domates
2 adet kuru kırmızı biber
1 adet kuru kabak
6-7 adet kurutulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
Kuru sebzeleri doğrayıp 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyup sebzeleri bir-iki dakika sote edin. Daha sonra salça ve unu ilave edin. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tencereye sıcak su ilave edin. Pirinç, karabiber, tuz ekleyip sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
Bademli kurabiye
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet dövülmüş karanfil
1 çay bardağı kıyılmış badem
1 paket vanilya
Tüm malzemeyi, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve buzdolabında bir saat bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırın. Fırın tepsisine dizip üzerlerine birer badem koyun. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.