Un, bir çorba kaşığı limon suyu ve ikiye bölünmüş baklaları tencereye koyun. Baklanın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir tencerede doğranmış soğanı yağda kavurun. Eti ilave edin. Et suyunu salıp çekince süzdüğünüz baklayı ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz katıp pişmeye bırakın.
Ocaktan almadan 10 dakika önce sarmısak, nane ve kalan limon suyunu ekleyin.
MALZEMELER
1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
Bir tutam nane
Tuz
Izgara muska böreği
Yufkayı düz bir zemine yayıp, dört parmak eninde şeritler halinde kesip hafifçe yağlayın. İçi için; beyaz peyniri ezin, kıyılmış maydanoz, kırmızı biber ve yumurtayla karıştırın. Yufkaların bir ucuna iç malzemeden koyup üçgen üçgen kapatarak muska şekli verin. Izgarada veya fırında pişirerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı İçi için:
200 gr. beyaz peynir
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta