Yağı eritin, üzerine etleri ilave edin. Et suyunu bırakıp çekene dek soteleyin. Ardından üzerine 1 kg. börülceyi ilave edin. İri doğranmış patatesleri de ekleyip 10 dakika daha soteleyin. Küçük doğranmış domatesleri, suyu ve tuzu katıp pişmeye bırakın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. kuzu kuşbaşı
1 kg. börülce
2 adet orta boy patates
3 adet orta boy domates
2 su bardağı su
***
Mısırlı krep
Unla tuzu karıştırın, kremayı ve sütü ekleyerek mikserle çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları hamura ekleyin. Kıyılmış dereotu ve fesleğeni de ekleyip dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.
MALZEMELER
1 çay bardağı silme un
1 paket krema
1/2 su bardağı süt
6 adet yumurta
1 tutam fesleğen
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 adet domates ve salatalık
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir