MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet limon
1 adet yeşil limon
2 paket kepekli bisküvi
Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü döküp karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı ekleyin ve 10 dakika mikserle çırpın. Muhallebi ılınınca limon suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tepsiye tereyağı sürün, şeker serpin. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri yayın, spatulayla düzeltin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Limon dilimleriyle süsleyin.
Ispanaklı tavuk çorbası
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
1/2 kg. ıspanak kökü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı tuz ve pul biber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Tavukları haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini doğrayın ve tavukları haşladığınız suda haşlayın. Unu iki çorba kaşığı tereyağında kavurun, soğuk sütü ilave edin. Bir taşım kaynatarak ocağın altını kapatın. Hazırladığınız sosu ıspanakların üzerine gezdirin, tavukları katın. Pul biberi, kalan tereyağında pembeleştirip çorbanın üzerine gezdirin. Dövülmüş sarımsak ve sirke ile servis yapın.