1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
14 adet mantar
12 diş sarmısak
4 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı salça
Tuz
Margarini tencerede eritin. Unu ilave edin, kavurun. 10 adet mantarı ince doğrayıp, tencereye alın. 1-2 dakika daha kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları ve tavuk suyunu ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Kalan mantarları irice doğrayıp, kızdırılmış sıvıyağda soteleyin, çorbanın üzerine alın. Salçayı da aynı yağda ezin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
* * *
Tavuklu sarma
1 adet yufka
4 adet tavuk budu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Yufkayı düz bir zemine yayın. Uzun şerit biçiminde dörde bölün. Tavukları tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, kurulayın. Kestiğiniz şeritlerin içine tavuk budunu koyun, rulo biçiminde sarın. Ruloları zeytinyağıyla çırpılmış yumurtaya bulayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini gezdirin. Öncende ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
* * *
Elma tatlısı
2 adet büyük boy elma
3 çorba kaşığı tozşeker
Kreması için:
1 kutu prem peynir
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı tozşeker
Elmaları kabukları ve çekirdekli kısımlarıyla dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tozşekeri üzerine gezdirerek orta ısılı fırında kızarana dek pişirin. Krem peynir, vanilya ve tozşekeri, yumuşak bir krema elde edene kadar çırpın. Servis tabağına bir dilim elmayı koyun, üzerine krema sürüp, tekrar elma dilimi koyun. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayarak servis yapın.