Mercimeği beş dakika haşlayıp suyunu süzün. Et suyunu tencereye alıp üzerine mercimeği ekleyin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, bal, kimyon ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Mercimek 30 dakika pişince, erişteleri tencereye ekleyin. Beş dakika pişirip soğanlı karışımı çorbaya katın.15 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber dökün.
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
2 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı ve sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı silme kimyon
Tuz
Karabiber
1 su bardağı erişte
Kavurmalı börek
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Küp kesilmiş kavurma, kıyılmış sivri biber, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip beş dakika kavurun ve soğutun. Yufkanın birini düz bir zemine serin ve dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin. Uç kısmına kavurmalı harçtan koyup muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
4 adet baklava yufkası
150 gr. kavurma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Karamelli mısır patlakları
Mısırları zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencerede, arada bir tencereyi sallayarak patlatın. Toz şeker ve suyu, toz şeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 çay bardağı cin mısırı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri
2-3 dal nane