MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
2 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
7 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Mercimeği, üzerini üç parmak geçecek kadar suda beş dakika haşlayıp süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı, süzülmüş mercimeği ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu koyup kaynatın. Erişteleri ilave edip pişinceye kadar ocakta tutun. Sıcak sıcak servis yapın.
***
Portakallı salata
MALZEMELER
1 adet orta boy kırmızı lahana
3 adet portakal
1 çay bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış lahana, bir adet portakalın suyu, tuz ve karabiberi; bir kaşığın tersi ile bastırarak beş dakika eze eze karıştırın. İkinci portakalı dilimleyin ve iç kabuklarını soyun. Lahanayı servis tabağına alın. Üzerine portakalları yerleştirin. Yoğurt, bir adet portakalın suyu, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.